BAUTTO & TÜBİTAK İş birliği ile düzenlenen Ufuk Avrupa Marie Skłodowska-Curie Programı Bilgilendirme Günü Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlendi

BAUTTO Uluslararası Proje Uzman Yardımcısı Hande Büyüknisan, açılış konuşmasında TÜBİTAK ve Ufuk Avrupa programları ile birlikte BAUTTO’nun akademisyenlere vermiş olduğu desteklerden bahsetti. Avrupa destekli proje geliştirmek isteyen akademisyenlerin izlemesi gereken yol hakkında değerli bilgiler veren Büyüknisan, Ufuk Avrupa programlarının akademisyenlerin projelerini global bir network kurarak geliştirmelerinin öneminden bahsetti.

“MSCA Kapsamında her yaşa ve her kariyer basamağına uygun bir destek mekanizması mevcuttur.”

TÜBİTAK Marie Skłodowska-Curie Uluslararası Burs ve Araştırma Destekleri Ulusal İrtibat Noktası ve Program Komite Üyesi Şeyma Sayımlar, nitelik ve nicelik olarak araştırma ve teknoloji alanındaki insan potansiyelini güçlendirmek ve araştırmacıların kariyer gelişimini destekleyecek olan bu programın önemini katılımcılar ile paylaştı. MSCA programının yanı sıra COFUND, Doctoral Networks ve Postdoctoral Fellowships programlarından bahseden Sayımlar, programların desteklediği sektörleri, araştırmacı uygunluk kriterleri, destek verilen bütçeler, proje formatları, değerlendirme kriterleri ve çağrı takvimleri gibi ihtiyaç duyulan bilgileri aktardı. TÜBİTAK ve Ufuk Avrupa programlarındaki projelerin ve desteklerin daha fazla akademisyen ile buluşmasında Teknoloji Transfer Ofisleri’nin çok önemli bir rol oynadığını vurgulayan Sayımlar, “TTO’su güçlü olan üniversiteler çok güzel projeler çıkartıyorlar.” diyerek sözlerine ekledi.

BAU Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı deneyim paylaşımı yaptı

Daha öncesinde Doctoral Networks çağrısı özelinde fonlanan ve desteklenmeye hak kazanan akademisyenimiz Prof. Dr. Serdar Durdağı, Doctoral Networks programında kazandığı deneyimlerini katılımcılar ile paylaştı. Şeyma Sayımlar’ın anlattıklarının çok değerli olduğunu ifade eden Durdağı, kendisinin proje geliştirirken yaşamış olduğu tecrübeleri dinleyicilere aktararak pes etmeden ilerlemenin ve doğru adımları atarak geliştirmenin önemine vurgu yaptı.