TÜBİTAK 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı Başvuruları Başladı

TÜBİTAK 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı ile lisans öğrencilerimizin TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine dahil edilerek Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amaçlanmıştır. 2023 yılında lisans öğrencilerine yönelik açılacak olan STAR Lisans Çağrısına ek olarak lise öğrencileri ile öğretmenlerin de projelerde görev almasına imkân sağlanacaktır.

Yeni dönemde STAR programı kapsamında aşağıdaki çağrılara çıkılacaktır.

• Lise öğrencileri için Genç STAR Çağrısı

• Lisans öğrencileri için STAR Lisans Çağrısı

• Öğretmenler için STAR Öğretmen Çağrısı

Çağrılar kapsamında lise ve lisans öğrencileri ile öğretmenler 16 Kasım-21 Aralık 2022 tarihinde TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma proje yürütücüleri tarafından yapılan başvurularda yer alan projelerde görev almak için başvuru yapabileceklerdir.

Proje listesine ve program çağrı metinlerine STAR Proje Portalından (https://star.tubitak.gov.tr/) ulaşabilirsiniz.

Çağrılar kapsamında öğrenci ve öğretmen başvuruları 1-15 Şubat 2023 tarihleri arasında BİDEB Başvuru İzleme Sistemi (https://ebideb.tubitak.gov.tr/giris.htm) üzerinden alınacaktır.