Sınai Mülkiyet ve Ticarileşme

Patentlerimiz
İletişime Geçin
BAU’da üretilen bilginin, teknolojinin, ürünün korunması ve ticarileştirme aşamalarında birebir hizmet vererek, üniversite bünyesindeki fikri ve sınai mülkiyet hakları yönetiminden sorumluyuz.
2010 yılından bu yana Türk Patent ve Marka Kurumunun Bilgi ve Doküman Ofisi olarak; sanayicilere, akademisyenlere, girişimcilere ve öğrencilere patent, faydalı model, marka ve endüstriyel tasarım konularında farkındalık oluşturma, bilgilendirme eğitimleri veriyor ve onlara destek sunuyoruz.
Buluşlarının değerlendirilmesi, başvuru süreci, sözleşme yönetimi ve lisanslama hizmetlerini sizler için yönetiyoruz.
Ayrıca buluşlar için ticarileştirme faaliyetleri kapsamında pazar araştırması, patent ve faydalı model değerlemesi hizmetleri  sunuyoruz. Yeni teknolojinizi Teknoloji marketleri ve lisanslama platformlarına sunuyoruz.

BAU’nun buluşlara yaklaşım farkı!

• Eğer şirketini kurmuş bir girişimseniz, hakları tamamen size ait olarak buluş ve tasarımlarınıza ücretlerini karşılayarak koruma sağlıyoruz.
  • BAU çalışanları ve öğrencileri için patent ve faydalı model ve hatta buluş bildirimleri için teşvik ödemesi sağlıyoruz.
  • Eğer BAU’da geliştirdiğiniz patent korumalı çözümünüz ile şirketleşecekseniz, haklarınızı şirketinize ücretsiz devrediyoruz.
  • Bilimsel yayın, proje ve yarışma katılımlarınız öncesi TTO’dan ücretsiz tekniğin bilinen durumu raporu alabilirsiniz. Yenillik patent dokümanlarında gizli, bunu unutmayın.
  • TÜBİTAK 1702 programı kapsamında lisanslama faaliyetlerini yürütüyor, sizinle birlikte iş geliştiriyor ve başvuruyu sizlerle hazırlıyoruz.

Sizin için Neler Yapıyoruz?

Ön Araştırma

BAU akademisyen, öğrenci ve girişimcilerinin Buluş Bildirim Formlarını kabul ediyor, buluşların yenilik ve patentlenebilirliğine ilişkin ön araştırmasını yapıyoruz.

Başvuru Yöntemi

Ulusal ve Uluslararası patent başvuru süreçlerini takip ediyor, tarifname ve istem yazımında nitelikli hizmet veriyoruz.

Bilgilendirme Günleri

Fikri ve sınai mülkiyet hakları nelerdir, nasıl korunur, fikriniz bu haklar ile korunabilir mi, fikriniz yeni ve patentlenebilir mi, bu sorulara cevaplar sunduğumuz teknik bilgi içeren eğitimler düzenliyoruz.

Patentpreneur

Buluşunuzu lisanslamak yerine buluşunuzu kendiniz ticarileştirmek istiyorsanız, BAU Hub programları ile şirketleşmenizi ve patentpreneur olmanızı sağlıyoruz.

İş Geliştirme ve Pazarlama

BAU da geliştirilen buluşların lisanslama ve ticarileşme süreçlerini yönetiyor, firma ziyaretleri ve iş geliştirme toplantıları düzenliyoruz. Teknoloji ve lisanslama platformlarında korunan buluşlarınızı sunuyoruz.

Sınai Mülkiyet Politikamız ve Gelir Paylaşımı

Şefaf sınai mülkiyet politikamız ile buluşlarınızı en kapsamlı şeklide koruyor, elde edilen lisans gelirlerini buluşçularına en yüksek payları veren üniversite olarak size aktarıyoruz.

Buluş Bildirim Formunu İndirmek için

TIKLAYINIZ

Bilimsel araştırmanı yayınlamadan önce mutlaka yenilik araştırması talep et!
Patentlenebileceğine emin değilsen, teknik çözümün ve fikrin için mutlaka bize ulaş.
Yarışma veya bir sunuma mı katılacaksın? Burada yeni bir ürün veya çözümden bahsetmeden önce bizimle görüşmen çok iyi olacak.

Sorularınız için:

İLETİŞİME GEÇİN