Bahçeşehir Üniversitesi ve Elsevier Pure Akademik Başarı İçin İşbirliği Yapıyor

Bahçeşehir Üniversitesi, dünyanın en önemli akademik araştırma altyapılarından birine sahip olan ve dünyanın önde gelen 300’den fazla kurumunda kullanılan araştırma altyapı sistemi Elsevier Pure ile başarılı iş birliğini 5 Haziran 2023 tarihinde düzenlediği lansman etkinliğinde duyurdu. Birbirinden değerli akademisyen ve araştırmacıların katıldığı etkinlik, üniversitenin araştırma ekosisteminde inovasyon ve mükemmelliğin gelişmesi adına önemli bir kilometre taşı oldu.

Etkinliğin ana odak noktası, Elsevier Pure’un gelişmiş altyapısıyla desteklenen Bahçeşehir Üniversitesi’nin yenilenen araştırma web sitesinin tanıtımı oldu. Türkiye’de çığır açan bu sistemden yararlanan ilk üniversite olan Bahçeşehir Üniversitesi, araştırmacılarını güçlendirmek ve bilimsel çıktılarını optimize etmek için büyük bir adım attı.

Etkinlikte Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura ilham verici bir açılış konuşması yaparak araştırma sitesinin yenilenmesinin önemine değindi ve Elsevier Pure ile işbirliğinin dönüştürücü etkisine dikkat çekti. Ortaklık, Bahçeşehir Üniversitesi’nin araştırmacılarının performansını etkin bir şekilde ölçmesini ve yayınlarına kesintisiz erişim sağlamasını sağlayarak araştırma üretkenliğini ve bilgi yayılımını artırıyor.

Elsevier Araştırma İstihbarat Bölgesel Çözümleri Satış Direktörü Shadi Awwad açılış konuşmasını yaptı. İlgi çekici konuşması, araştırma uygulamalarındaki en son trendlere ve gelişmelere ışık tutarak inovasyonu yönlendirmede işbirliğinin hayati rolünü vurguladı.

Bölgesel Müşteri Danışmanı Sn. Kaveh Samadi Khah, Elsevier Pure’un temel özelliklerini ve avantajlarını vurgulayan bilgilendirici bir oturum sundu. Elsevier Pure’un Bahçeşehir Üniversitesi’nin araştırma altyapısına entegrasyonunun bilimsel faaliyetleri nasıl düzene soktuğunu, araştırmacıların çıktılarını optimize etmelerini ve alanlarına önemli katkılarda bulunmalarını nasıl sağladığını gösterdi.

Lansman etkinliği ayrıca, katılımcılar arasında işbirliğini ve bilgi alışverişini teşvik eden verimli panel tartışmaları ve etkileşimli Soru-Cevap oturumları için bir platform sağladı. İlgi çekici atmosfer, ortaya çıkan araştırma konuları hakkında canlı sohbetleri teşvik etti ve değerli ağ oluşturma fırsatları sundu.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Elsevier Pure arasındaki iş birliği, araştırma mükemmelliğini ilerletme, akademik büyümeyi destekleme ve bilgi yayılımını kolaylaştırma konusunda büyük bir atılımı temsil ediyor.