Bahçeşehir Üniversitesi & Elsevier iş birliği ile “Tomorrow Today in Research Türkiye” Etkinliği BAU Güney Yerleşkesi’nde Gerçekleşti

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ile Elsevier iş birliğiyle 11 Haziran 2024 tarihinde düzenlenen “Tomorrow Today in Research Türkiye” etkinliği, BAU Güney Yerleşkesi B Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler ve yöneticiler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’nin araştırma performansının değerlendirilmesi ve Elsevier’in bu alandaki teknolojileri mercek altına alındı.

Özellikle, Elsevier’in araştırma bilgi yönetim sistemi Pure ve araştırma analiz çözümü SciVal ürünleri ve akademik araştırma stratejisi geliştirmede kullanım alanları üzerinde duruldu. Bu çözümlerin Türkiye’nin araştırma performansının analizindeki önemi vurgulandı. Ayrıca, Elsevier’in yapay zeka odaklı yeni geliştirdiği ürünler ve teknolojiler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

Etkinlikte, akademisyenler arasında bilgi ve deneyim paylaşımı sağlanırken, Türkiye’nin bilimsel araştırmalardaki durumu ve gelecek hedefleri üzerine tartışmalar gerçekleştirildi.

Bahçeşehir Üniversitesi ve Elsevier iş birliği ile düzenlenen bu tür etkinliklerin bilimsel araştırmaların gelişimine katkı sağlamak adına önemli bir adım olmakla birlikte gelecek yıllarda benzer etkinliklerin Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenmesi planlanıyor.